Fifty ViTT

De ‘oudere’… We hebben ze allemaal in onze omgeving maar vinden het moeilijk leeftijd te koppelen aan een leeftijd. Waarom noemen we de groep 55 plussers dan niet gewoon ‘Fifty- ViTT’? Iedereen is zo oud als hij of zij zich voelt; een bij iedereen bekend cliché maar oh zo waar. Dat geldt ook voor tafeltennissers. De Fifty-ViTT’ers zijn met hun gezondheid bezig en zijn daarom op zoek naar activiteiten die hun gezondheid toelaat. Zij hebben wellicht overdag mogelijkheden en vinden sociale contacten bij hun sportactiviteit belangrijk. Met name vitaal door het leven gaan wordt steeds belangrijker. Allemaal ingrediënten die de tafeltennisvereniging kan bieden.

Dit gedeelte van de website geeft aan welke mogelijkheden er zijn voor verenigingen, met welke relaties de vereniging kan samenwerken en wat de specifieke wedstrijdtak inhoudt. Denk hierbij aan tafeltennis als gezondheidssport!

Tips voor verenigingen om met de doelgroep ouderen aan de slag te gaan

-          Zorg dat nieuwe deelnemers zich meteen welkom voelen: een goede informele sfeer en excellente service bij ontvangst, verblijf en vertrek.

-          Een ‘welkomstgesprek' voor kennismaking met de vereniging is zinvol.

-          60-plussers vinden gastvrijheid en gezelligheid heel belangrijk. Organiseer dat in de club.

-          Persoonlijk contact: vraag hoe het is bevallen en neem contact op als mensen niet aanwezig zijn.

-          Drink samen koffie.

-          Ze willen ontmoeten en ont-moeten!

-          Minder nadruk op competitief, meer nadruk op lekker samen bewegen. Wel eigen persoonlijke prestaties en successen vieren.

-          Overdag sporten is gunstig voor het benutten van de accommodatie.

-          Opgeleide trainers die rekening houden met (on)mogelijkheden. Soms twijfelen de ouderen of hun gezondheid en fysieke capaciteiten het toelaten om te sporten. Ze willen advies hierover.

-          Ouderen voelen zich jong en willen niet aangesproken worden op hun leeftijd of als ‘oudere’, ‘senior’ of ‘bejaarde’. Leeftijd is niet van belang. Kies in uw uitingen zowel met tekst als foto’s altijd voor fit, verzorgd, actief en gelukkig ogende ouderen.

-          Ze worden graag betrokken bij de organisatie. Ze vinden het prettig als er naar hen wordt geluisterd en ze willen blijven leren.

Contact
Kijk eens rond op de website. Als er vragen of opmerkingen zijn of als de vereniging van plan is wat met deze doelgroep te doen, neem dan contact op met Marit Martens- Scheers via fiftyvitt@tafeltennis.nl en/of 06- 29 21 31 12.