Aerobic Table Tennis

Aerobic Table Tennis is een nieuw product dat door de Tafeltennisbond in september 2016 in Nederland werd gelanceerd. Het is een intensieve work-out waarbij tafeltennisbewegingen de basis vormen voor het, vaak gelijktijdig, bewegen op muziek. De slogan zegt alles: "have fun, keep fit and learn table tennis". Het programma is ontwikkeld in Engeland door Steve Rowe.

Het woord aerobic staat voor de intensiteit waarmee de work-out plaatsvindt. Het programma is gericht op aerobe fitheid. Dit kenmerkt zich door het aanspreken van long- en hartfuncties. Hiermee verbrand je energie en bouw je aan de conditie. Het is geschikt voor jonge mensen om in een leuke sfeer kennis te maken met sport, tafeltennis in het bijzonder. Het is geschikt voor ouderen om gezellig en laagdrempelig met elkaar in beweging te komen. Tijdens een les of clinic komen diverse aerobe oefeningen voorbij waardoor een les of clinic gevarieerd is en diverse spiergroepen aanspreekt. De intensiteit wordt aangepast aan de leeftijdsgroep.

Aan de slag met Aerobic Table Tennis
Ben je als school, buurthuis, fitnesscentrum, fysiotherapiepraktijk, welzijnsorganisatie of andere organisatie geïnteresseerd om Aerobic Table Tennis aan te bieden? Via de Tafeltennisbond zijn instructeurs voor € 75 euro per uur in te huren. Via de vereniging kost Aerobic Table Tennis € 50,- per uur. Neem hiervoor contact op met Marcel Kraa.