Wat is paratafeltennis?

Wat is paratafeltennis?

Paratafeltennis is tafeltennis voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Tafeltennis is een zeer toegankelijke sport voor mensen met een beperking. Denk daarbij aan spelers in een rolstoel, mensen die door een beroerte deels verlamd zijn of een speler met het syndroom van Down. Van spelers die zeer beperkt kunnen bewegen in een rolstoel tot spelers die met een minimale beperking goed kunnen bewegen achter de tafeltennistafel. Daarnaast is er ook een aparte klasse voor spelers met een verstandelijke beperking.
 

Diverse toernooien
Speciaal voor paratafeltennissers worden gedurende het jaar door de NTTB en diverse verenigingen paratafeltennistoernooien georganiseerd. Tijdens deze toernooien wordt er gespeeld op sterkte. Dit betekent dat vaak mensen met verschillende beperkingen tegenover elkaar staan. Daarnaast zijn er ook veel spelers die samen met 'valide' sporters in actie komen tijdens de competitie.

Op deze pagina vind je alle informatie over paratafeltennis binnen de Tafeltennisbond (Aanbod, toernooien en wedstrijden, talentherkenning en topsport, verenigingen).