12 december 2016

Titelverdedigers winnen Eredivisiecup

Zondag 11 december werd in Den Bosch gestreden in de tafeltennis bekercompetitie. Dit toernooi kent twee varianten: één voor de teams uit de eredivisie en één voor teams uit de andere klassen van de landelijke competitie.

Dozy Den Helder Noordkop wist voor de 3de keer op rij de Eredivisiecup bij de dames te winnen. Voor de club uit Den Helder is dit al de 18de titel in de bekercompetitie, een absoluut record. In de finale wisten Ana Gogorita, Melanie Bierdrager en Yoeke Gunsing met 3-2 van VTV uit Nieuwegein te winnen. VTV (N) kwam in actie met Dong Li (Nederlands kampioen in 1999), Sanne de Hoop en het jonge talent Emine Ernst (13 jaar).

Bij de heren was de titel voor Enjoy&Deploy Taverzo. Het team uit Zoetermeer wist in 2015 ook al deze titel te veroveren en werd de afgelopen jaren landskampioen in de eredivisie. Tegenstander in de finale was Itass/DTK ’70 uit Klazienaveen. Borna Kovac (Kroatië), Martin Khatchanov, Roel Bogie en Stephan Tromer wonnen met 3-1 van Barry Wijers (Nederlands kampioen in 2012), Nathan van der Lee, Koen Hageraats en Patrick Oeij.

 

TTC Middelburg wist de titel te behalen in de bekercompetitie voor landelijke teams. Sören de Witte en jeugdspelers Arjan Huiden en Elwin Huiden wonnen met 3-1 van SKF uit Veenendaal. 

Strijd tussen Nederlands kampioenen
In de halve finale van de Eredivisiecup speelden twee oud-Nederlands kampioenen tegen elkaar: Barry Wijers en Michel de Boer. Dit leverde een spectaculaire wedstrijd op.