07 april 2017

Recordpoging TTV Rijnsoever winnende actie World Table Tennis Day

Donderdag 6 april was het World Table Tennis Day. Over heel de wereld werden activiteiten georganiseerd om op deze dag nog meer aandacht te vragen voor onze sport tafeltennis. De Tafeltennisbond schreef een actie uit voor leukste activiteit in Nederland, winnaar van deze actie is TTV Rijnsoever uit Katwijk.

De activiteitencommissie van TTV Rijnsoever had voor World Table Tennis Day een leuke actie bedacht: het wereldrecord met de meeste spelers rond-de-tafel spelen. Locatie was het Emmaplein in Katwijk. Naast de recordpoging was er ook voldoende mogelijkheid om een balletje te slaan op midi-tafels en een balletjes raadactie.

Uiteindelijk werd er geen wereldrecord gebroken (dat aantal staat op 139), maar met een groep van 50 deelnemers is er zeker een nationaal record neergezet. TTV Rijnsoever was ook erg actief op social media om deze actie, en World Table Tennis Day, te promoten en is daarom uitgeroepen tot winnaar van onze actie. De vereniging ontvangt van de Tafeltennisbond een leuk presentje als aanmoediging voor evenementen als deze. TTV Rijnsoever heeft zelf al aangegeven volgend jaar zeker weer mee te doen met een actie rondom World Table Tennis Day. Esther Janssen (TTV Rijnsoever): "We hebben dit georganiseerd om iedereen te laten zien dat je met tafeltennis (zoals rond-de-tafel) weinig nodig hebt om veel lol met elkaar te maken. En we hopen daardoor natuurlijk meer mensen aan te trekken voor onze leuke sport!"