21 april 2017

NK Paratafeltennis 2017 met minicongres

Zaterdag 3 juni staat het Topsportcentrum in Rotterdam in het teken van het NK Paratafeltennis 2017. Dit jaar wordt er voor het eerst tijdens het NK Paratafeltennis een minicongres voor verenigingen georganiseerd.

Het NK paratafeltennis is traditioneel de afsluiting van het paratafeltennisseizoen dat bestaat uit een reeks pararanglijsttoernooien. In diverse klassen (zowel lopers als rolstoel) wordt gestreden om de nationale titel. Dit jaar zal voor het eerst ook in Klasse 11 gespeeld worden.

Vrijwilligers
Voor het toernooi is de organisatie nog op zoek naar vrijwilligers die als scheidsrechters of ballenrapers actief willen zijn tijdens het NK Paratafeltennis. Aanmelden als vrijwilliger kan door een mail te sturen naar info@paratafeltennis.nl.

Minicongres met als thema “Paratafeltennis een meerwaarde voor iedere club”
Het eerste congres tijdens het NK paratafeltennis is voor alle verenigingsbestuurders en trainers die met mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking werken. Maar ook voor medewerkers van instanties die werken met deze doelgroep en willen weten hoe tafeltennis kan worden ingezet tijdens bijvoorbeeld revalidatietrajecten of om mensen weer aan het bewegen te krijgen.

Programma
10.45 uur            Inloop
11.00 uur            Welkom en introductie
11.05 uur            Belang van tafeltennis voor mensen met een beperking
11.20 uur            Programma’s en ondersteuning vanuit de NTTB voor deze doelgroep
11.35 uur            Interview met Jolanda Paardekam
11.45 uur            Paneldiscussie en vragen
12.00 uur            Afsluiting

Toegang tot het congres is gratis. Aanmelden kan tot 29 mei via de website http://paratafeltennis.nl/congres.html