15 december 2017

Drie medailles op Las Vegas Open

In Las Vegas behaalden Kelly van Zon en Jean Paul Montanus goud, Sem Roelofs haalde voor Nederland de derde medaille (brons) binnen.
 

Kelly van Zon speelde in Las Vegas slechts één poule in de strijd om de prijzen. Enkel in de eerste wedstrijd verloor Van Zon een game tegen Stephanie Chan (Canada), daarna was het tweemaal 3-0 tegen Merethe Tveiten (Noorwegen) en Nora Korneliussen (Noorwegen). Met drie keer winst behaalde de Nederlandse overtuigend de gouden medialle. De tweede plaats was voor Stephanie Chan, die alleen van Kelly van Zon verloor.

Jean Paul Montanus bleef in de poulefase ongeslagen. In de halve finale trad Montanus aan tegen Kevin Dourbecker. De eveneens linkshandige Fransman is altijd een lastige tegenstander voor Jean Paul Montanus. Montanus behaalde een 3-0 overwinning: 11-8, 11-9 en 11-8. In de finale moest Jean Paul Montanus het opnemen tegen Israël Stroh uit Brazilië. Na winst in de eerste game kwam de Braziliaan terug in de wedstrijd en pakt met 11-6 de tweede game. In de derde en vierde game controleerde de Nederlander de service en in de rally was Jean Paul duidelijk de betere speler. Het goud was voor Montanus, Israel Stro moest genoegen nemen met de tweede plek.

Sem Roelofs was door winst op Mohamed Vallabharpurapu (Amerika) doorgedrongen tot de kwartfinale. Zijn tegenstander Ahad Bakhshaei uit Amerika had daarvoor met 3-2 gewonnen van Gerald van Grunsven. Bakhshaei gaf Sem Roelofs de halve finale plek cadeau door niet tijdig bij de wedstrijdtafel aanwezig te zijn. In de halve finale kwam Sem Roelofs niet echt in de wedstrijd. De ervaren Tommy Urhaug uit Noorwegen speelde tactisch sterk en won relatief eenvoudig de partij. Door dit resultaat behaalde Sem Roelofs het brons.