14 februari 2017

De zoektocht naar Paralympisch talent gaat verder op 25 februari

Wil jij voor Nederland medailles winnen tijdens de Paralympische Spelen van Tokyo in 2020? Heb je sportervaring, heb je een lichamelijke of visuele beperking en ben je tussen de 12 en 35 jaar oud? Dan ben jij misschien wel degene die wij zoeken! Op zaterdag 25 februari vindt op Papendal van 14:00-17:00 een Paralympische Talentherkenningsmiddag plaats. 

Deze middag is een kleinschaligere versie dan de jaarlijkse Paralympische Talentdag. Op een talentherkenningsmiddag worden potentiële talenten getest aan de hand van sportoefeningen en individuele gesprekken. Er wordt gekeken voor welke sport jij in aanmerking komt en talent hebt. Deze avonden worden opgenomen en hierna kunnen sportbonden zelf een inschatting maken van jouw potentie en of zij graag het vervolgtraject met je ingaan. Ben jij goed in sporten, maar weet je nog niet precies waar je kansen liggen? Meld je hier aan, vul de vragenlijst in en wie weet nodigt NOC*NSF jou uit voor de talentherkenningsavond.

Paralympische Talentdag
Op 6 november 2016 werd er voor de achtste keer een Paralympische Talentdag georganiseerd. Tijdens deze dag beoordelen bondscoaches jouw sporttalent in verschillende Paralympische sporten. Na afloop van de training of test wordt besproken wat de aanleg is voor de beoefende sport en hoe je aan de slag kan gaan om je binnen deze sport te ontwikkelen.

NOC*NSF en de sportbonden bieden de meest kansrijke sporters de mogelijkheid om direct in het programma van de nationale selectie opgenomen te worden. Als een langere weg nodig is, wordt gezorgd voor een goede trainingssituatie.

Op de dag wordt tevens beoordeeld of je beperking aansluit bij de handicapklassen die gebruikt worden in de Paralympische sport. Veel mensen met een lichte of juist zware beperking denken dat ze niet voor Paralympische sport in aanraking kunnen komen. Niets is minder waar, voor sommige sporten is het al mogelijk om deel te nemen als je 3 vingers mist of als je een chronische knie- of enkel blessure hebt. Ook met aandoeningen als MS of spierziektes mag je op de Paralympische Spelen actief zijn. Bekijk welke sport je met jouw beperking kunt doen via de Sportwijzer.

Bekijk hieronder een reportage over de Paralympische Talentdag van november 2016:

Miniorendag
Voor sporters van 12 jaar en jonger organiseerde NOC*NSF in 2015 voor het eerst een Miniorendag. 25 sporters met een lichamelijke beperking konden ruiken aan de verschillende mogelijkheden van de Paralympische sport.
NOC*NSF heeft veel enthousiaste reacties gehad op deze dag. Er worden op dit moment plannen gemaakt om in de vorm van een sport community vervolg te geven aan deze succesvolle dag. Wil je op de hoogte blijven van deze plannen? Houd de website www.paralympisch.nl in de gaten, of stuur een mailtje naar paralympischtalent@nocnsf.nl.