20 oktober 2017

Bettine Vriesekoop ambassadeur Tafeltennis

Op de eerste dag van de Tafeltennis Masters (21 oktober 2017), maakt de Nederlandse Tafeltennisbond bekend dat Bettine Vriesekoop ambassadeur is geworden.

Bettine Vriesekoop, Nederlands bekendste tafeltennisster, gaat samen met de Nederlandse Tafeltennisbond de Tafeltennissport promoten. Bettine is na haar topsportcarrière altijd een boegbeeld gebleven voor het tafeltennis, nationaal maar ook internationaal. Na haar afscheid van de topsport in 2002 is ze nu weer verbonden aan de Nederlandse Tafeltennisbond.

Tafeltennis is een toegankelijke sport. Er zijn bijzonder weinig drempels zoals materiaal, geld of gezondheid: iedereen kan beginnen met tafeltennis. Het promoten van de tafeltennissport door Bettine zal plaatsvinden door projecten te ontwikkelen aan de basis van de sport. Zij zal dit doen bij verenigingen, maar ook bij bedrijven, gezondheid- en zorginstellingen. Bettine gaat dit ambassadeurschap echt inhoud geven, het gaat verder dan alleen het verbinden van haar naam.

In het meerjarenbeleidsplan van de tafeltennisbond: “Tafeltennis beweegt” is veel aandacht voor vitaliteit. Tafeltennis is een sport die tot op hoge leeftijd beoefend kan worden. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat racketsporten, waaronder tafeltennis, bijdragen aan een langer en gezonder levensperspectief. Tafeltennis is een spel waar veel mensen plezier aan beleven. Dat is wat Bettine wil en kan overbrengen aan de groep mensen die nog niet actief tafeltennist.

Bettine gaat zich inzetten voor projecten op het gebied van tafeltennis & gezondheid en bedrijfstafeltennis. Deze projecten passen uitstekend in het beleidsplan van de Tafeltennisbond. Ook bieden zij mogelijkheden voor partners tot samenwerkingsverbanden met maatschappelijke impact.

Bettine Vriesekoop: “Na mijn topsport carrière heb ik bewust afstand genomen van de tafeltennissport. De huidige plannen van de Tafeltennisbond spreken me aan. Ik wil graag een bijdrage leveren om onze sport te promoten bij ouderen en mensen die revalideren. Mijn ambassadeurschap is dus vooral gericht op de breedteport.”

Jan Simons, voorzitter NTTB: “Het is een wens van het bestuur dat meerdere toppers uit het verleden zich inzetten voor onze sport in de meest brede zin van het woord. Met Lia Jiao, Paul Haldan en Danny Heister in de technische staf en nu Bettine in deze rol, geven we hieraan een prachtige invulling!”

Het eerste project van Bettine start op woensdag 25 oktober in Purmerend bij Tafeltennisvereniging Het Nootwheer aan de J.P. Sweelinckstraat 4a, aanvang 14.00 uur.